Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Manshaus omhäktad – gjorde nazisthälsning
Den misstänkte högerextreme terroristen Philip Manshaus i tingsrätten i Oslo i september. Arkivbild.

Manshaus omhäktad – gjorde nazisthälsning

NorgeTT-NTB

Den norske mord- och terrormisstänkte Philip Manshaus får sitta fyra veckor till i häkte med brev- och besöksförbud, beslutar tingsrätten i Oslo.

Polisen får även tillstånd att hålla kvar honom i isoleringscell under de första två av de fyra veckorna, varefter man kan begära ytterligare två veckor i isolering.

Manshaus gjorde nazisthälsningen när han anlände till tingsrätten. Hans advokat hade begärt att domstolsförhandlingen skulle vara öppen. Men rätten beslutade att hålla den bakom lyckta dörrar enligt önskemål från polisen, som anser att bevisläget annars kunde påverkas.

22-åringen är misstänkt för terrorattacken mot al-Noor Islamic Centre i Bærum i somras och för att ha mördat sin 17-åriga styvsyster. Manshaus har medgett att han avlossade skott vid moskén, där han övermannades innan någon hann dödas, samt att han låg bakom sin styvsysters död men erkänner sig inte skyldig till brott.

22-åringen hade före sitt dåd hyllat flera masskjutningar med högerextrema motiv.

About Sten

Check Also

Bittra fiender orsakar kaos i Malaysia

MalaysiaTT-AFP Malaysia är i djup politisk kris sedan maktkampen om premiärministerposten förvandlats till strid mellan …