Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Melodifestivalens fjärde deltävling är i gång
Publik inför Melodifestivalens sista deltävling i Lidköping Arena.

Melodifestivalens fjärde deltävling är i gång

MelodifestivalenTT

Den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen har dragit i gång. På plats i Lidköping är bara tre programledare – Kodjo Akolor var tvungen att vabba.

Ni kommer att klara er jätte bra, hälsade Kodjo i den inledande sketchen.

Deltävling fyra i Lidköping öppnade rekordsnabbt – utan öppningsnummer. De tre taggade, och dansande, programledarna Sarah Dawn Finer, Eric Saade och Marika Carlsson hälsade välkomna till den fjärde och sista deltävlingen av Sveriges största musiktävling i Lidköping arena.

Hej Lidköping! Äntligen är vi här, säger Marika Carlsson.

Den stora förhandsfavoriten är John Lundvik. När han nu för andra gången tävlar i Melodifestivalen gör han det med bidraget ”Too late for love” ihop med en kör han har flugit in från Washington.

Enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter det första publika genrepet kom han tvåa, strax efter Bishara, med tolv röster som skiljde av de 555 som deltog i undersökningen. Han fick även en av de starkaste applåderna under sitt framträdande.

Jag hade in ears och man hör ingenting. Jag älskar att höra publikljud, nu är jag lite ledsen att jag inte hörde det. Jag hoppas att jag håller måttet för att ta mig till en final, men det är svenskarna som röstar i morgon, sade han till TT.

Känner sig som en vinnare

Den unge debutanten Bishara gör sitt första stora framträdande – tidigare har han bara sjungit för sina skolkamrater i matsalen. Däremot har även han nämnts som en förhandsfavorit inför deltävlingen.

Han blev upptäckt av Laila Bagge på sociala medier – och nu tävlar han med en låt som bland annat är skriven av den tidigare vinnaren Benjamin Ingrosso. Hur det ska gå? Det är ingenting han grubblar över.

Jag vet faktiskt inte, har inte tänkt på det. Jag kör mitt eget race och hur det än går så känner jag mig som en vinnare.

TT: Vad har du för knep mot nervositeten?

Man måste bara tro på sig själv och tro på att det kommer försvinna. Det är bara att köra, säger han.

Eloise-känslor

De tidigare vinnarna Arvingarna är tillbaka i tävlingen med låten ”I do”. Dansbandet känner liknande känslor för årets bidrag som de gjorde inför sin vinnarlåt ”Eloise” 1993.

Det är lite så vi har känt sedan vi fick låten från början. Okej, det är inte ”Eloise”-låten men den har samma uppbyggnad, lite coolare i versen, en brygga som lyfter och fullt drag i refrängen, sade frontmannen Casper Janebrink till TT på fredagen.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om Bisharas placering i Melodifestivalklubbens undersökning.

About Sten

Check Also

Trump om Boltonbok: Det kommer stå honom dyrt

USATT Den omstridda boken av den tidigare nationelle säkerhetsrådgivaren John Boltons om hans tid i …