Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Misstänkt för polisskott nekar till brott
Flera skott avlossades under natten mot lördagen mot en bostad i Västerås där en polis bor.

Misstänkt för polisskott nekar till brott

BrottTT

Den man i 20-årsåldern som misstänks för skjutningen mot en polisbostad i Västerås nekar till brott, uppger hans försvarsadvokat. Mannen är under söndagseftermiddagen fortsatt anhållen.

Jag kan inte berätta något om skälet till varför han nekar och det beror på förundersökningssekretess, säger försvarsadvokaten Per Svedlund till TT.

Mannen är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord. Enligt Svedlund väntas nytt besked om anhållandet under söndagen. Till TT säger åklagaren Anne Sjöblom vid 15.30-tiden att hon inte än fattat något nytt beslut än.

Mannen har förhörts och i nuläget finns inget ytterligare förhör inplanerat.

Det är inget nytt förhör planerat mig veterligen. I sådana fall kommer jag att vara med på det, säger Per Svedlund.

Åklagaren Anne Sjöblom har efter ett två timmar långt förhör tagit beslut om att mannen fortsatt ska vara anhållen, skriver Expressen.

Minst tolv skott borrade sig igenom ytterdörren till den bostad där en polis och hans familj låg och sov, natten till lördagen. Avspärrningarna runt de närliggande bostäderna har hävts och nu återstår endast de blå banden runt polisbostaden.

Vi utgår ifrån att det är ett angrepp riktat mot polisen och vår verksamhet. Då försöker vi vidta de åtgärder som vi tycker är viktiga för att det här inte ska kunna ske igen, sade polisområdeschefen Robert Wallén till TT under lördagen.

About Sten

Check Also

Ygeman ser inga problem med Huawei

EkonomiTT Först Tele2 och nu Telia. Telekomjättarna tävlar om att lansera 5G-satsningar. Med på tåget …