Home / Nyheter / Sport / Myhrer till final i Hammarbybacken
Anna Swenn-Larsson i aktion i Hammarbybacken.

Myhrer till final i Hammarbybacken

AlpintTT

Sverige hade tre åkare med i Stockholms parallellslalomtävling.

Och Anna Swenn-Larsson, Frida Hansdotter och André Myhrer kommer att ta två pallplatser och en fjärdeplats.

Den sistnämnda är klar för final – och de två förstnämnda ställs mot varandra i match om tredjeplatsen.

Anna Swenn-Larsson, färsk VM-silvermedaljör i slalom, har bara fått köra i Stockholmstävlingen en gång tidigare – i fjol, då hon åkte ut direkt i åttondelsfinal. Men i den senaste parallelltävlingen, i Oslo på nyårsdagen, kom hon fyra.

Hon har fortfarande chansen att övertrumfa den prestationen – men det kunde mycket väl ha blivit en final inför hemmapubliken.

27-åringen – som slog ut italienskan Chiara Costazza i åttondelsfinal och schweiziskan Wendy Holdener i kvartsfinal – vann mot superstjärnan Mikaela Shiffrin med nio hundradelar i det första semifinalåket. Men i det andra var Shiffrin strået vassare och vann med ynka en hundradel.

Myhrer i final

I kampen om tredjeplatsen väntar alltså Frida Hansdotter, som också slogs ut med liten marginal i semifinal. Efter att ha besegrat Kristin Lysdahl, Norge, och Laurence St-Germain, Kanada, förlorade Hansdotter mot tyskan Christina Geiger med fyra hundradelar.

På herrsidan är André Myhrer alltså klar för final i Stockholm. Igen. Myhrer, ute efter revansch efter söndagens VM-slalom där han blev 13:e, ställs precis som förra året mot Ramon Zenhäusern i finalen.

Myhrer har tagit sig dit genom att besegrad österrikaren Michael Matt – färsk VM-silvermedaljör i slalom – och sedan slogs italienaren Manfred Mölgg ut, och därefter österrikaren Marco Schwarz i semifinal.

Blir inte bra

Norske stjärnan Henrik Kristoffersen – färsk VM-guldmedaljör i storslalom – har aldrig haft någon större lycka i parallellslalom. Så inte den här gången heller.

Men till skillnad mot för två år sedan – då han kallade tävlingen för ”ett skämt” – var 24-åringen lite mer nedtonad.

Allt jag har lyckats med i min karriär har jag varit tvungen att träna mycket för att klara. När jag inte tränar på något blir jag inte bra på det. Jag har inte tränat så mycket på det här och då blir det dessvärre inte bra, sade Kristoffersen till SVT efter att ha åkt ut i åttondelsfinal mot landsmannen Sebastian Foss Solevåg.

Noterbart är att österrikiske stjärnan Marchel Hirscher säkrade sin sjätte totalseger i slalomcupen då han tog sig till kvartsfinal i Stockholm. Då spelade det förmodligen mindre roll att det tog stopp mot schweizaren Ramon Zenhäusern.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …