Home / Utrikes / Europa / Nazister tränar i skola – kan inte stoppas
Nazistiska NMR har flera personer i organisationens ledning bosatta i Ludvika. Uppslutningen bland motdemonstranter har varit stor när organisationen demonstrerat i staden. Arkivbild.

Nazister tränar i skola – kan inte stoppas

SamhälleTT

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) tränar kampsport i en kommunal skola i Ludvika. Kommunen känner till det, men kan inte göra något åt saken, skriver Expo.

NMR ska enligt Expo ha använt lokalen, en gymnastiksal på en grundskola där elever i förskoleåldern till årskurs sex går, sedan åtminstone den 3 november 2018. Salen ska ha använts minst ett 30-tal gånger.

Vi har stött och blött det här ganska länge. Jag har varit i kontakt med samordnaren mot våldsbejakande extremism i Ludvika och har även de senaste månaderna haft kontakt med säkerhetschefen, respektive säkerhetssamordnaren, säger kommunens ordförande i kultur- och fritidsnämnden Andreas Strandberg (M) till Expo.

Enligt honom har lokalen hyrts av en privatperson vilket gör det svårt för kommunen att agera.

Vi får inte efterforska politisk hemvist och vi får inte stänga ute någon på grund av politisk hemvist i och med likabehandlingsprincipen.

About Sten

Check Also

Manifestation mot våld i hemmet i Frankrike

FrankrikeTT-Reuters Hundratals kvinnor deltog på lördagen i en manifestation i Paris mot våld i hemmet …