Home / zed / Israel / Netanyahu i karantän – medarbetare sjuk
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu isolerar sig efter att möjligen ha kommit i kontakt med en smittad medarbetare vid ett knesset-sammanträde. Skylten på bilden sitter i Tel Aviv och visar Netanyahu och ledarna för de två främsta oppositionspartierna, Benny Gantz och Avigdor Lieberman.

Netanyahu i karantän – medarbetare sjuk

IsraelTT-AFP-Reuters

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu sätter sig i karantän självmant, sedan det framkommit att en av hans medarbetare testat positivt för coronaviruset.

En preliminär undersökning har dock visat att 70-årige Netanyahu troligen inte smittats. Han kommer att testas på tisdagen. Han har testats en gång tidigare, den 15 mars, med negativt svar.

Den smittade medarbetaren närvarade vid ett sammanträde i knesset förra veckan, rapporterar israeliska medier. Benjamin Netanyahu var på plats och fortsatte sina försök att förmå oppositionella ledamöter att bilda en kriskoalition under hans ledning.

Den preliminära bedömningen visar att premiärministern inte behöver isolera sig själv då han inte var i nära kontakt med patienten. Han träffade henne inte heller, säger en icke namngiven tjänsteman till Reuters.

Netanyahu har beslutat att han och hans stab ska göra det ändå tills de fått definitiva svar.

15 coronasmittade personer har avlidit i Israel hittills.

About Sten

Check Also

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

CoronavirusetTT Riksdagens finansutskott ska uppmana regeringen att ordna så att vård- och omsorgspersonal inte blir …