Home / Utrikes / Mellanöstern / Nio döda i tågkrasch i Ankara
Räddningsarbete på olycksplatsen i Ankara.

Nio döda i tågkrasch i Ankara

TurkietTT-Reuters

Nio personer är döda och nära 50 skadade efter en tågolycka i Turkiets huvudstad Ankara.

Ombord på tåget fanns över 200 passagerare.

Förstörda tågvagnar ligger över spåret efter olyckan på torsdagsmorgonen där ett höghastighetståg körde på ett lok som användes för inspektion av järnvägen. Tåget kraschade sedan in i en gångbro, som kollapsade.

Tre av de döda är lokförare, säger landets transportminister i turkisk tv.

Under morgonen pågick arbete med att få fram personer som var fastklämda i tågvraket.

Olyckan inträffade vid klockan 06.30 lokal tid vid stationen Marsandiz i stadens västra delar. Tåget var på väg mellan Ankara och provinsen Konya. Kraschen skedde sex minuter efter det att tåget lämnat stationen i Ankara.

En utredning har inletts om tågolyckan, rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Andalou.

En rad olyckor med dödlig utgång har inträffat på turkiska järnvägar under 2000-talet. Senast i juli omkom 24 personer när ett tåg spårade ur i nordvästra Turkiet, sedan marken mjukats upp efter att det regnat kraftigt. I juli 2004 inträffade en av de värsta olyckorna på senare tid – 41 personer omkom när ett tåg spårade ur i den nordvästra provinsen Sakarya.

Under president Recep Tayyip Erdogans 16-åriga styre har Turkiet byggt ut ett nätverk med höghastighetståg, för att lätta på trycket på landets hårt belastade motorvägar.

About Sten

Check Also

Tysk minister bekräftar amerikanskt tullhot

EkonomiTT-AFP Den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer bekräftar att USA hotat med att införa 25 procentiga …