Home / New / Alkompis idag / Nya uppgifter – om flickan som tros ha kidnappats till Irak
Foto: Privat. Flickan befinner sig just nu i London.

Nya uppgifter – om flickan som tros ha kidnappats till Irak

Nu kommer flickan fram för att berätta sin historia. Hon misstänks ha blivit kidnappad och fört mot sin vilja till Irak för att giftas bort. Hennes mamma är fortfarande häktad.

Den 13 mars blev flickan uppmärksammad i svenskt media. 17-åriga flickan ska ha slagit larm på Facebook och vädjat om hjälp men nu berättar hon att det är ett missförstånd.

– Det var inte jag som gjorde det. Jag gick på en skola där vi fick skoldatorer, alla har olika lösenord men lösenorden är de tre första bokstäverna i förnamnet och de tre första i efternamnet så man visste varandras lösenord. En person loggade in med min inloggning och skrev inlägget, säger flickan.

Igår hörde flickan av sig till oss för att berätta sin historia. Hon hävdar att hon befinner sig i London och inte i Irak. Flickan berättar att hon inte har blivit kidnappad utan med sin vilja flyttat till London för att plugga vidare där. Varför flickan inte har lagt upp ett nytt inlägg på Facebook där hon berättar att hon inte har blivit kidnappad är för att hennes mobil inte fungerade.

När jag köpte en ny mobil så var jag inte längre medlem i gruppen. Varför jag inte la upp ett inlägg på min sida var för att jag inte ville att folk skulle veta att det handlar om mig och min familj. Folk skulle gå emot oss och de skulle exempelvis reta mina syskon, säger flickan.

Flickan har kontaktad och berättat det för polisen, socialtjänsten och åklagaren.

– Ingen tror mig känns det som, jag tror att de vet själva att bevisen inte räcker av endast ett Facebook inlägg. De vill bara inte erkänna att de har fel.

Kammaråklagaren

Jag har uppmanat henne flera gånger att gå till en myndighet och bekräfta informationen. Vi behöver veta att hon inte tvingas säga allt detta under hot och att hon kan säga det i ett rum ensam utan hennes pappa. Dessa nya uppgifter minskar inte misstankarna, säger kammaråklagare Charlotte Ottosen.

About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Få en kompis och delta i aktiviteter- Kompis Sverige

Kompis Sverige är en organisation som matchar ihop etablerade och nya svenskar som kan bli …