Home / Utrikes / Asien / Nygift cricketstjärna vill leda Pakistan
Den pakistanske oppositionsledaren och tidigare cricketstjärnan Imran Khan.

Nygift cricketstjärna vill leda Pakistan

PakistanTT

Fem månader före det val som ex-cricketstjärnan Imran Khan hoppas ska göra honom till Pakistans premiärminister skapar han stora rubriker. Detta genom att gifta sig för tredje gången, nu med sin andliga rådgivare.

Bilder av 65-årige Khan sittandes bredvid sin nya hustru i en soffa har spridits i sociala och lokala medier, som tidningen Dawn. Frun Bushra Watto beskrivs i pakistanska tidningar som en respekterad healer. På fotot bär hon grå heltäckande klädnad och en röd slöja för ansiktet.

”Allt jag ber om från mina anhängare är att de ber för att jag finner den personliga lycka som jag, med undantag för några år, har berövats”, skrev Khan på Twitter i samband med att frieriet offentliggjordes i januari.

Vigselceremonin i Lahore ska ha varit enkel, med en liten skara familj och vänner närvarande.

Tal och protester

Den karismatiske Khan har beskrivits som något av en Pakistans Barack Obama – men med mer konservativ världssyn. Efter några år i opposition har han stora förhoppningar inför parlamentsvalet i juli, både för sig själv och för Pakistans rörelse för rättvisa (PTI) som han grundade 1996.

Vid det historiska valet 2013, det första i Pakistan som följde på att en demokratiskt vald regering suttit en hel mandatperiod, var Khan en högljudd utmanare till den konservative PML-N-ledaren Nawaz Sharif. Då vann Sharif, men i fjol tvingades han bort från premiärministerposten efter korruptionsanklagelser som framkommit i och med Panamadokumenten.

Innan dess hade Khan hållit eldiga tal samt manat till Occupy-inspirerade protester i huvudstaden Islambad för att få Sharif att svara på korruptionsanklagelserna. Nyligen sade den forne cricketspelaren till nyhetsbyrån AFP att han anser att PTI i år har sin största chans hittills att ta makten.

I skvallerpressen

Lahorefödde Khan är känd och älskad sedan han 1992 ledde sitt land till dess hittills enda världscupseger i cricket. Men, efter att han inledde sin politiska bana,har han också kämpat med bilden av sig själv som playboy.

Som ung var han ett återkommande namn i skvallerpressen, bland annat under sitt första äktenskap med det brittiska societetslejonet Jemima Khan. Paret fick två söner och gick skilda vägar 2004, efter nio år. 2015 skiljde Imran Khan sig från sin andra fru, programledaren Reham Khan, efter bara tio månaders äktenskap.

De senaste åren har PTI-ledaren sökt framhålla sin religiösa sida, skriver nyhetsbyrån Reuters. Det har bland annat resulterat i ökad popularitet bland landets konservativa pashtuner.

About Sten

Check Also

Brittisk coronakritik: ”Målat in oss i hörn”

StorbritannienTT-Reuters De långtgående restriktioner som införts i Storbritannien för att bromsa coronautbrottet väntas inte kunna …