Stora stridsrobotar drabbar samman i "Battletech". Pressbild.

Paradox robotkrigsspel ”Battletech” ute nu

SpelTT

Datorspelet ”Battletech”, som låter spelaren ta kommando över en trupp legosoldater i form av gigantiska människokontrollerade stridsrobotar, är nu släppt.

Det turordningsbaserade strategispelet bygger på ett klassiskt brädspel från 80-talet och projektet lanserades 2015 via en kampanj på Kickstarter. Intresset var stort och det behövdes bara en timme för att nå målet, enligt Fz.se.

Bakom står amerikanska spelstudion Harebrained Schemes med strategispelsveteranen Jordan Weisman vid rodret och det publiceras av svenska Paradox Entertainment.

Spelet har fått övervägande positiva recensioner.

PC Gamers kritiker ger betyget 85 av 100 och gillar hur skaparna låter spelarens olika handlingar i varje uppdrag få konsekvenser för resten av spelet, men konstaterar också att de inte fullt ut lyckats genomföra många av sina egna goda idéer.

IGN:s recensent delar ut 7 av 10 och tycker att ”Battletech” berättar en fängslande historia och att spelet bjuder på intressanta strategiska beslut. Samtidigt irriteras han över de slumpvisa inslagen i striderna, som han tycker drar ner spelupplevelsen.

About Sten

Check Also

Grekiskt flyktingläger i lågor

GreklandTT-AFP Greklands största flyktingläger Moria, på Lesbos, har delvis evakuerats till följd av en större …