Rebecca Peterson är vidare till den andra omgången i US Open i tennis.

Peterson vidare – vände mot 27:e seedad

TennisTT

Utspelad med 1–6 i första set och underläge 2–3 i andra.

Då vände 61-rankade Rebecca Peterson mot 28-rankade Anastasia Pavljutjenkova och slog ut den tidigare träningskompisen ur US Open i tennis.

Sverigeettan har därmed tagit sig till andra omgången i tre av fyra grand slam-turneringar under 2018 (alla utom Australian Open). Ett imponerande facit för 23-åringen från Stockholm som avslutade fjolåret på 196:e plats på världsrankningen och nu är på väg mot topp-50.

Under den första dagen av US Open imponerade 61-rankade Peterson med hårda slag på bana 6 då hon malde ned 28-rankade och 27-seedade Anastasia Pavljutjenkova, Ryssland.

Peterson förlorade första set stort, 1–6, och var illa ute i andra innan hon bröt tillbaka ett 2–3-underläge och tog hem setet med 6–4. I tredje och avgörande set misslyckades både Peterson och Pavljutjenkova – som tidigare tränat tillsammans på tennisakademin Good to Great i Stockholm – med att hålla serven under de inledande tre gamen.

Sedan tog svenskan över, bröt tillbaka till 3–3 och tog sedan övertaget till 5–3. Peterson servade hem matchen med 6–3 i setet och säkrade därmed motsvarande 849 000 kronor i prispengar som en plats i andra omgången ger.

Oseedade Peterson, som för första gången på fyra försök är vidare från den första omgången i US Open, ställs nu mot 881-rankade Vania King, USA, som nyligen kommit tillbaka efter skada.

About Sten

Check Also

Nya helikopterräddningar vid USA-bränder

USATT-Reuters-AFP Torra vindar fortsatte att försvåra släckningsarbetet av de stora terrängbränderna i Kalifornien på tisdagen. …