Polis i Frankrike och Tyskland har upptäckt en misstänkt tysk-fransk släktliga, som genom olika typer av brott har möjliggjort ett lyxliv för de inblandade. Arkivbild.

Polis jagar vräkig tysk-fransk släktliga

TysklandTT-AFP

Polis i Frankrike och Tyskland har upptäckt en misstänkt tysk-fransk släktliga, som genom organiserad brottslighet har levt ett lyxliv.

Åtta släktingar av totalt 29 misstänkta har gripits, för bland annat stölder och bedrägerier mot äldre.

Enligt den tyska polisens utredning verkar familjemedlemmarna ha specialiserat sig på olika typer av brottslighet. En grupp ska ha riktat in sig på inbrott hos äldre, medan en annan ska ha genomfört bedrägerier för att få sociala förmåner – och en tredje grupp investerade stulna pengar i fastigheter.

Utöver att flera av de misstänkta är släkt är den gemensamma nämnaren är att de skott sig på äldre och andra offer för att kunna leva ett glamouröst liv. Fem undersökta fastigheter, som tillhör de misstänkta, är värda motsvarande 25 miljoner svenska kronor. Polisen har även upptäckt ett stort innehav av dyra bilar och klockor.

Totalt misstänks 29 personer i varierande ålder i utredningen, men än så länge har bara åtta personer gripits. Av dessa är sex kvinnor.

Personerna greps i Köln i Tyskland, och i Bondy i Frankrike. På grund av fallets komplexitet har avdelningen specialiserad på gängkriminalitet inom familj vid åklagarmyndigheten i Köln ålagts utredningsansvaret.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …