Home / Nyheter / Inrikes / Populära köttbullar återkallas av Felix
Köttbullar återkallas. Arkivbild.

Populära köttbullar återkallas av Felix

LivsmedelTT

Orkla Foods Sverige återkallar frysförpackningar med Felix Små Delikatessköttbullar med flera olika bäst före-datum. Förpackningarna har sålts till butiker i hela Sverige.

Enligt matproducenten har några förpackningarna av misstag fått fel ingredienser vid tillagning och kan innehålla ägg, skriver Orkla Foods Sverige i ett pressmeddelande. Innehållet kan ställa till stora problem för äggallergiker.

Återkallelsen gäller Felix Små Delikatessköttbullar 600 och 920 gram med bäst före-datum den 30 november, samt 600 gram med bäst före-datum den 1 december och 420 gram med bäst före-datum den 8 och 9 december 2019.

Produkten innehåller normalt sett inte ägg och tyvärr har det kommit in ägg, så därför vill vi varna för det, säger Helén Knutsson, kommunikationschef på Orkla Foods Sverige till TT.

Förpackningen med småköttbullar hör till företagets storsäljare.

Det är ju en väldigt hög omsättning på den här produkten, konstaterar Helén Knutsson, kommunikationschef på Orkla Foods Sverige till TT.

Konsumenter som köpt produkten uppmanas att höra av sig till Orkla Foods Sverige.

About Sten

Check Also

Mindre andel kvinnor anställs som professorer

UtbildningTT Andelen kvinnor som nyanställs som professorer minskar inom nästan alla ämnesområden, skriver tidningen Publikt. …