En nerkyld och medtagen varg räddades ur en flod i Estland av några byggjobbare – som trodde att det var en stor hund. Arkivbild.

Räddade varg ur flod – trodde det var en hund

EstlandTT

De tre männen arbetade på ett dammbygge när de fick syn på vad de trodde var en stor hund som simmade ibland isflaken i Pärnufloden i Estland. De bärgade det stelfrusna djuret, svepte in det i en handduk och bar det till bilen.

Efter kontakt med en djurskyddsorganisation körde de ”hunden” till en veterinärklinik i Pärnu.

Han sov lugnt, mot mina ben. När jag ville sträcka på dem, lyfte han huvudet för ett ögonblick, berättar Rando Kartsepp för den estniska tidningen Postimees.

På veterinärkliniken uppdagades så småningom att det var en varg de hade fiskat upp ur floden. Han var kraftig nerkyld. Men efter vila och omvårdnad har han hämtat sig efter onsdagens vinterbad och har kunnat släppas ut i det fria igen, försedd med ett halsband med radiosändare.

I Estland finns flera hundra vargar och vargen valdes förra året till landets nationaldjur av en grupp naturorganisationer, rapporterar BBC.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …