Home / Utrikes / Asien / Sharif stoppas som partiledare
Pakistans avsatte premiärminister Nawaz Sharif har gått på ännu en motgång i Högsta domstolen. Arkivbild.

Sharif stoppas som partiledare

PakistanTT-Reuters

Högsta domstolen i Pakistan har kommit fram till att landets avsatte premiärminister Nawaz Sharif inte kan fortsätta leda det parti han själv grundat. Det skapar problem för partiet PML-N inför valet till senaten den 3 mars.

Sharif avsattes i juli från premiärministerposten efter en dom i HD, som förbjuder honom att inneha ett ämbete som förtroendevald.

Domstolspresidenten förklarar nu att alla beslut Sharif fattat sedan domen i juli ogiltigförklaras.

17 personer har krävt att få Sharif utbytt. En advokat som företräder gruppen hävdar att onsdagens domslut får konsekvenser för alla kandidater Sharif har nominerat. PML-N har majoritet i nationalförsamlingen, parlamentets underhus, och har hoppats få kontroll även över senaten, överhuset, i mars.

Till grund för HD-domen i somras låg odeklarerade inkomster. Anklagelser mot Sharif har anknytning till de så kallade Panamadokumenten, läckor om personer med placeringar i skatteparadis. Själv hävdar han att han är utsatt för en konspiration.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …