Home / Ekonomi / Ekonomi, affärer och finans / Sjöelefanter tog över under budgetbråk
Sjöelefanter passade på att ta över Drakes Beach i Kalifornien när nationalparkens anställda inte var på jobbet på grund av nedstängningen av USA:s statsapparat.

Sjöelefanter tog över under budgetbråk

USATT

En ganska otippad konsekvens av den rekordlånga nedstängningen av USA:s statsapparat rapporteras nu av amerikanska medier. När de anställda i nationalparken Point Reyes National Seashore i Kalifornien kom tillbaka till jobbet förra veckan upptäckte de att en av parkens stränder, Drakes beach, tagits över av omkring 90 sjöelefanter.

Sjöelefanternas egentliga hemvist är på en närliggande strand där de är mer skyddade från människor. De enstaka djur som då och då försöker ta sig upp på den för människor mer lättillgängliga Drakes beach brukar personalen schasa bort genom att vifta med blåa presenningar. Men under nedstängningen har ingen viftat bort sjöelefanterna som nu funnit sig väl tillrätta och vissa har till och med passat på att föda sina ungar på stranden.

Sjöelefanterna, som kan väga lika mycket som en bil, får nu tills vidare vara kvar på stranden som stängts för besökare.

About Sten

Check Also

Misstänkta ”zombiebränder” norr om polcirkeln

NaturTT Misstänkta så kallade zombiebränder har upptäckts i den ryska delrepubliken Jakutien norr om polcirkeln. …