Somaliska riksförbundet får miljoner för att bekämpa extremism

Somaliska riksförbundet får två miljoner från allmänna arvsfonden för att bekämpa att unga män reser till krigshärdar för att strida med extremistiska grupper, skriver SR.

Projektpengarna ska bland annat gå till att anordna utbildningar och konferenser tillsammans med Somaliska riksförbundets 44 medlemsorganisationer. Förhoppningen är att om ungdomar får rätt information så kommer färre att vilja resa till länder som Syrien, Irak och Somalia för att ansluta sig till extremistiska grupper.

– Det är ingen garanti att det vi gör kommer att funka, men våra tankar är att nå ungdomar och förmedla budskapet att det är dialog som funkar i ett modernt samhälle, säger Abdinur Isse, ordförande i Somaliska riksförbundet, till SR.

Mona Sahlin, regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism är positiv till projektet som förbundet ska lansera.

– De har jobbat länge med att försöka förhindra extremism, att bygga upp en stöd för sina familjer och ett aktivare arbete bland församlingarna, säger Sahlin till SR.

Redaktionen

Externa länkar:
Somaliska samfund får miljonbelopp för att hindra våldsextremism

About Sten

Check Also

Nu kommer svar om flygolyckan i Umeå

OlyckaTT Vad var det som hände då nio personer omkom när ett flygplan från Umeå …