Dorotea är ett av alla resmål längs Inlandsbanan. Arkivbild.

Sommartrafiken ställs in på Inlandsbanan

TurismTT

Inlandsbanan ställer in all persontrafik i sommar. Anledningen uppges vara minskad efterfrågan under coronapandemin.

Den som planerar en tågsemester längs Inlandsbanan i sommar får tänka om. Nu ställs nämligen all persontrafik in på sträckan som går mellan Gällivare och Kristinehamn, uppger Inlandsbanan AB i ett pressmeddelande under onsdagen.

Bolaget uppger att bokningsläget i början av året var starkt men att avbokningarna blivit fler inför sommaren. Tidigare i vår beslutade man att korta säsongen från tio till sex veckor.

Vd:n Peter Ekholm säger till SVT Nyheter Västerbotten att man hoppades på fler bokningar när myndigheterna ändrade riktlinjerna för inrikesresor men att så inte skett.

Det är mycket tråkigt att vi tvingats fatta det här beslutet men den uteblivna försäljningen gör att det inte är möjligt för oss att genomföra den planerade trafiken, säger Peter Ekholm.

Bolaget har säkrat tåg inför nästa år och hoppas på en bättre säsong då. Kunder erbjuds fri ombokning till nästa sommar.

About Sten

Check Also

Regeringen öppnar för större publik

PolitikTT Regeringen öppnar för lättnader för 50-regeln vid publikevenemang om inte smittspridningen förvärras. Från den …