Home / Nyheter / Inrikes / Stor anmälan mot polisens insats i Limhamn

Stor anmälan mot polisens insats i Limhamn

Sex polismän, kavalleriet och ansvariga för polisens insats i Limhamn har i veckan anmälts av en grupp personer som befann sig i Limhamn under protesterna mot Svenskarnas parti.

Det är Facebooksajten Anmäl polisen som har sammanställt anmälningarna som lämnades in under måndagen och innehåller anklagelser om tjänstefel, misshandel, försök till grov misshandel, offensivt bilförande, framkallande av direkt livsfara och mordförsök.

Gruppen skapade också en protestlista mot polisens agerande och som stöd till anmälan mot polisen som idag har fler än 5000 underskrifter.

Enligt Anmäl polisen har gruppen registrerat vittnesmål från offer och åskådare samt samlat ihop material i form av intervjuer, fotografier och videofilm.

I anmälan som AL-TID tagit del av och som lämnats in av Johannes Tollesson står det bland annat:

”Tjänstefel, misshandel, försök till grov misshandel, offensivt bilförande, framkallande av direkt livsfara och mordförsök är de åtalspunkter vi anser att ni ska fällas för. Förhoppningen är just att ni fälls för att aldrig någonsin igen använda fascistiska metoder för att hantera kravaller.”

Polisen har tagit emot flera anmälningar mot sig själva och har också rutinanmält sig själva på grund av anmälningar som kommit in mot myndigheten.

Redaktionen

About Sten

Check Also

Kvinna åtalad för nyårsmord i Sundsvall

BrottTT En kvinna i 50-årsåldern har åtalats misstänkt för att ha mördat en jämnårig kvinna …