Marit Bjørgen knäckte Stina Nilsson och ledde Norge till stafettguld.

Svenskt silver i damstafetten

SkidorPyeongchang, TT:s utsände

Kvartetten Anna Haag, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson förde Sverige till silver damernas skidstafett i OS i Pyeongchang.

Marit Bjørgen knäckte Stina Nilsson på sista upploppet. Norge är tillbaka på toppen efter missen i Sotji 2014 då Sverige vann.

Efter loppet gratulerades svenskorna snabbt av kung Carl XVI Gustaf som var på plats.

Det kändes bra, jag hade bra skidor, sade Kalla till kungen i Kanal 5:s sändning och la till:

Roligt att se dig här.

Sverige gick ut som etta på den sista sträckan som blev en duell mellan Marit Bjørgen och Stina Nilsson. Svenskan låg bakom Bjørgen och såg inte ut att ha några problem att hänga på, snarare tycktes hon bromsa in lite vid flera tillfällen.

Över sista krönet fick Bjørgen ett par meter och in på stadion kunde inte den olympiska sprintmästarinnan svara och Bjørgen kunde spurta till guldet.

OAR (Olympiska aktiva från Ryssland) tog bronset.

Anna Haag på förstasträckan försökte hänga på täten men växlade som femma till Charlotte Kalla på sträcka två.

Kalla körde nästan ikapp 25 sekunder på OAR och lämnade över som tvåa till Ebba Andersson som gick förbi Anastasia Sedova och drog hela vägen till växlingen där Stina Nilsson tog över.

Sista sträckan tog Marit Bjørgen täten med Nilsson i rygg och vid varvningen hade de en marginal på 20 sekunder till OAR.

För Bjørgen var det sjunde OS-guldet, och trettonde OS-medaljen. Hon är därmed bara ett guld bakom skidskytten Ole Einar Bjørndalen och Bjørn Dæhlie i antalet guld och lika med Bjørndalen i antalet medaljer totalt.

About Sten

Check Also

Talibanerna: Fredssamtal efter fångutväxling

AfghanistanTT-AFP-Reuters Talibanerna är redo för fredssamtal så snart dess sista 400 fängslade medlemmar frigivits. Det …