Home / Nyheter / Medicin och hälsa / Tusen hotellgäster i karantän på Teneriffa
Spansk polis utanför hotellet H10 Costa Adeje Palace.

Tusen hotellgäster i karantän på Teneriffa

CoronavirusTT

En italiensk man har insjuknat av det nya coronaviruset på Teneriffa och omkring 1 000 hotellgäster har satts i karantän på den spanska ön – bland dem svenskar.

Mannen på Teneriffa, en italiensk läkare som var på semester på kanarieön har smittats av viruset och isolerats på sjukhuset Quirón, uppger Kanarieöarnas regionpresident Ángel Víctor Torres på Twitter. Omkring 1 000 turister har sedan tisdagsmorgonen tills vidare satts i karantän på hotellet där mannen bott.

En talesperson för Spaniens regering säger att prover från mannen kommer att analyseras på nytt i Madrid, och att resultatet väntas senare på tisdagskvällen, skriver AFP.

Beroende på resultatet kommer lämpliga åtgärder att vidtas, säger talespersonen María Jesús Montero.

Svenskar på hotellet

Resebolaget TUI bekräftar att svenska resenärer finns på hotellet.

Vi har två svenskar som bor på hotellet och har rest med oss. Vad gäller nordiska gäster har vi åtta på plats, inklusive de två svenska resenärerna, säger Adam Györki, kommunikationschef på TUI, till TT.

Bolaget har varit i kontakt med alla sina resenärer som bor på hotellet.

Resenärerna befinner sig inne på sina rum, och de har uppmanats att stanna där. Man kommer att genomföra tester och undersöka hotellgästerna så småningom, men det finns inga indikationer på att någon annan är smittad än så länge, säger Györki.

Vi kommer även att kontakta alla våra gäster som har varit på det här hotellet under de senaste två veckorna, och vi kommer att be dem följa rekommendationerna som svenska myndigheter ger. Vad gäller de resenärer som skulle ha kommit till hotellet de kommande två veckorna kommer vi att boka om dem.

Från virusdrabbad region

Den smittade mannen i Teneriffa ska vara hemmahörande i Lombardiet i Italien, som haft flera dödsfall de senaste dagarna. Över 200 personer har bekräftats smittade av coronaviruset i Italien under helgen och merparten av de smittade återfinns just i Lombardiet. Totalt har sju personer avlidit.

Ytterligare ett fall har bekräftats i Spanien – det första på det spanska fastlandet. Den smittade personen befinner sig i Katalonien, rapporterar tidningen La Vanguardia. Myndigheterna har ännu inte delgivit mer information än så.

Totalt fyra personer har därmed testat positivt för Wuhanviruset i Spanien. Av de tre tidigare fallen var två på Kanarieöarna och ett på Mallorca.

About Sten

Check Also

Tyskland: Strikta virusrestriktioner förlängs

TysklandTT-Reuters Reglerna i Tyskland för att hålla avstånd, så kallad social distansering, förlängs till att …