"I dag avstängt på grund av bombdesarmering" lyder en skylt i Frankfurt.

500-kilosbomb i Frankfurt desarmerad

TysklandTT

Tiotusentals Frankfurtbor som evakuerats inför desarmeringen av en bomb från andra världskriget har nu fått återvända hem.

”Vi gjorde det! Bomben från andra världskriget i Ostend-kvarteret har desarmerats”, skriver Frankfurts brandkår på Twitter.

Desarmeringen inleddes strax före klockan två på söndagen. Klockan åtta på morgonen var alla berörda tvungna att ha lämnat sina hem och polis kontrollerade under förmiddagen runt 1 000 hus och lägenheter för att förvissa sig om att ingen var kvar, rapporterar Hessenschau. Även en helikopter med värmekamera flög över området för att söka efter människor.

Zoo stängt

Frankfurts zoo, som ligger på gränsen till det evakuerade området, hade stängt och erbjöd de evakuerade mat, dryck, sängar att vila på och kritor och leksaker för barnen, men också stödsamtal för dem som behövde det.

Sedan andra världskriget har vi haft öppet varje dag, det här är första gången vi måste stänga, sade talespersonen Christine Kurrle till Frankfurter Rundshau.

Både lokaltåg och fjärrtåg leddes om under arbetet med desarmeringen, eller stannade innan de nådde det avspärrade området. En av landningsbanorna på Frankfurts flygplats hade stängts av och båttrafiken på floden Main stoppades delvis.

Många blindgångare

Den 500 kilo tunga bomben upptäcktes den 25 juni vid en byggarbetsplats i östra Frankfurt, inte långt från Europeiska centralbankens huvudkontor.

Tyskland utsattes för intensiva bombattacker under andra världskriget och enligt experter ska runt tio procent av bomberna inte ha exploderat. Bara runt Frankfurt räknar man med att det finns omkring 2 000 blindgångare.

I mitten av juni desarmerades en 100 kilo tung bomb nära Alexanderplatz i centrala Berlin. Förra veckan exploderade en kraftig bomb från andra världskriget på en åker i västra Tyskland. Ingen skadades, men kratern blev enorm.

About Sten

Check Also

Kandidatduon Biden och Harris angriper Trump

USATT Demokraternas nyutsedde vicepresidentkandidat Kamala Harris presenterades formellt av Joe Biden i hans hemstat Delaware. …