Home / Utrikes / Europa / Strikta regler i Tyskland – Merkel i karantän
Vid Checkpoint Charlie i centrala Berlin var det tomt på folk på lördagen.

Strikta regler i Tyskland – Merkel i karantän

TysklandTT

Det blir förbjudet för fler än två personer att träffas i det offentliga rummet i Tyskland, med anledning av smittspridningen.

Så räddar vi liv, säger förbundskansler Angela Merkel, som själv sitter i karantän.

Coronaviruset sprids i en oroande fart och medborgarna måste minimera all kontakt med människor utanför hemmet, säger förbundskansler Angela Merkel vid en presskonferens. Man bör hålla sig på minst en och en halv meters avstånd från andra människor utomhus, tillägger hon. Helst två meter.

Den strikta åtgärden gäller alla samlingar utanför hemmen. Det görs undantag för personer som har särskilt viktiga yrkesuppgifter.

Alla restauranger, frisörer och andra verksamheter där människor vanligen samlas kommer att tvingas hålla stängt. Det kommer dock fortsatt vara tillåtet att beställa hem mat.

Människor ska även fortsättningsvis kunna gå till jobbet, besöka läkare, handla och träna utomhus på egen hand.

Angela Merkel kom överens om de nya påbuden vid ett telefonmöte med alla förbundsländernas ministerpresidenter. De kommer att gälla i åtminstone två veckors tid.

Merkel har själv placerats i karantän efter att ha träffat en läkare som senare har visat sig vara smittad. Förbundskanslern kommer att jobba hemifrån och genomgå regelbundna tester för coronaviruset, men det är för tidigt att få ett tydligt besked, uppger en talesperson.

Minst 24 000 människor är smittade av coronaviruset i Tyskland – det är så många som har testat positivt hittills. Över 90 personer har avlidit efter att ha insjuknat.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …