Att kunna flyga från London till Paris när som helst på under en timme, helt utan några utsläpp. Kanske snart en verklighet. Arkivbild.

Tyskt bolag vill lansera obemannad flygtaxi

EkonomiTT

Snart kan du ta en taxi från London till Paris, på en timme. Det hoppas i alla fall det tyska startup-bolaget Lilium som i april förra året lyckades med sin första obemannade testflygning av sin elektriska flygfarkost. Nu drar företaget uppmärksamhet till sig när man anställer flera tunga namn inom branschen, rapporterar tekniksajten Engadget.

Mirko Reuter, chef för Audis självkörande bilar, och Jakob Waeschenbach, tidigare chef för utrustningsinstallation på flygplanstillverkaren Airbus, är några av namnen som har lockats över.

Flygfarkosten har en hastighet på 300 kilometer i timmen och en räckvid på 300 kilometer. Tanken är att en självkörande taxiservice ska lanseras med fordonen 2025, men företaget står inför samma problem som självkörande bilar. Man behöver övertala beslutsfattare och allmänheten om att det här är ett säkert och hållbart transportsätt som kan samsas med den vanliga trafiken.

About Sten

Check Also

Polisen varnar för bedragare i e-julhandeln

EkonomiTT Årets största ”shoppingfest” är också julafton för kriminella. När rekordmånga handlar på nätet ser …