Unga rasister misshandlade 11-årig flicka på väg till skolan

Ett killgäng misshandlade en 11-årig flicka när hon var på väg till skolan.  – De gick fram till mig och sa ”Vad gör du här? Vi sa ju till dig att du ska tillbaka till ditt hemland”, säger flickan till Aftonbladet.

Flickan som kallas Sofia men som egentligen heter något annat hade precis sagt hej då till sin mamma när ett killgäng kommer fram till henne.

Flickan hade träffat killgänget under gårdagen då de ropat förolämpningar mot henne och kallat henne för ”ett jävla äckel”, ”smutsig” och att hon skulle åka tillbaka till sitt hemland.

– De gick fram till mig och sa ”Vad gör du här? Vi sa ju till dig att du ska tillbaka till ditt hemland”, säger hon till Aftonbladet.

När Sofia försökte gå iväg gjorde en av dem krokben så att hon ramlade ner och landade på huvudet, strax därefter dunkar de hennes huvud mot asfalten. Sedan började de fem killarna att sparka henne på revbenen och benen. En av killarna slog sedan ett knytnävsslag vid hennes öga och knäade henne.

– Det verkar som de hoppat på henne, det är främlingsfientlighet det rör sig om, helt klart, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator hos polisen till Aftonbladet.

Sofias mamma säger att hennes dotter mår väldigt dåligt och har huvudvärk. Efter ett sjukhusbesök fick de reda på att inga ben är brutna men att blåmärkena kommer at bli värre.

Gärningspersonerna ska vara jämnåriga med Sofia och händelsen skedde i en ort i södra Stockholm.

Flickans mamma säger att hon inte vill att samma sak ska drabba andra barn.

– Jag gör allt för henne och för att inga flera barn ska bli drabbade av något sånt, säger mamman till ALTID.

Hon säger att hon inte förstår hur detta kunde hända.

– Jag är lika förvånad som alla andra, säger hon.

Gonzalo Peña Rojas
FOTO: (bilder publicerade med tillstånd av flickans mamma.)
Externa länkar:
11-åriga Sofia slogs ner av killgäng

About Sten

Check Also

Storbrand härjar i flismassor i Tyresö

OlyckorTT Det brinner kraftigt i ett över 4 000 kvadratmeter stort område i Skrubba i Tyresö, …