”Vi måste höja valdeltagandet i förorterna. Ingen får stanna hemma”

Nyheten sprids snabbt över Sverige att vi nu väntar ett omval. Aldrig tidigare har det varit så tydligt. Ett val mellan öppna dörrar eller stängda. Ett val mellan allas lika värde eller främlingsfientlighet. Ett val om vi vill efterlämna ett fungerande samhälle till våra barn. Ett jämlikt samhälle som inte tar från nästa generation.

Samtidigt som SD pekar ut oss som för humana menar alliansen att vi tar klimat och miljöhotet på för stort allvar. Att det är ett problem att vi vill nå de miljömål vi alla enats om.

Nu är det dags för en världsunik antirasistisk valmobilisering. Inga rasister ska få bestämma över vårt Sverige! Det Sverige som hela världen respekterar för dess öppenhet och omtänksamhet. Låt vår världsunika välfärd som alla ser upp till bli grunden för ett grönt folkhem.

Nu är det dags för oss att ta vårt ansvar. Nu är det dags för oss att vakna upp och inse allvaret. Vi måste höja valdeltagandet i förorterna. Ingen får stanna hemma. Vi behöver allas hjälp! Om jag ska vara ärlig ser jag inte fram emot ytterligare en valkampanj, det tar på krafterna men nu är vi där och nu tar vi vårt ansvar tillsammans.

Jag lovar att göra mitt bästa för att bekämpa SD, kämpa emot rasism och främlingsfientlighet. För skolorna, miljön, barnen och välfärden, för jobben – för vår framtid. Därför har jag bestämt mig för att orka med ännu en valkampanj.

Det är inte alltid matematiken är logisk, 13 % (läs SD) handlingsförlamar 87% (läs resten) i Sveriges riksdag. Så din röst gör skillnad! Nu visar vi att rasister inte är välkomna på våra gator! Låt oss rusta inför en världsunik antirasistisk valmobilisering!!

Inga rasister ska få bestämma över vårt Sverige!

Ali Khalil, Kommunfullmäktigeledamot Miljöpartiet de gröna

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …

One comment