Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Brittisk polis utökar Weinstein-utredning
Harvey Weinstein. Arkivbild.

Brittisk polis utökar Weinstein-utredning

FilmTT-Reuters-AFP

Polisen i Storbritannien utreder nu sexuella övergrepp mot sammanlagt sju kvinnor som den amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein anklagas för, rapporterar BBC.

Scotland Yard bekräftar att en utredning kallad ”Operation Kaguyak” undersöker elva separata fall från sju kvinnliga anmälare, men vill inte uttala sig om vem som är misstänkt.

Övergreppen ska ha inträffat mellan 1980 och 2015 i London och utanför Storbritannien. Även polisen i New York och Los Angeles har tidigare bekräftat att de bedriver utredningar mot Weinstein.

Samtidigt portas filmmogulen på livstid av sina kollegor i Hollywood från Producers Guild of America. I ett uttalande till nyhetsbyrån AFP uppger organisationen att det är första gången som en medlem sparkas ut på det sättet och att beslutet togs enhälligt.

Tre veckor efter att nyheten briserade fortsätter kvinnor att träda fram med vittnesmål. Sammanlagt har ett 50-tal kvinnor offentligt anklagat Weinstein för systematiska sexuella trakasserier och flera våldtäkter.

About Sten

Check Also

Nederländerna portar svenskar i sommar

NederländernaTT Svenskar och britter är inte välkomna när Nederländerna öppnar för turister igen den 15 …