WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus. Arkivbild.

WHO: Nästa vecka har vi tio miljoner smittade

CoronavirusetTT-AFP

Nästa vecka kommer tio miljoner människor i världen ha bekräftats smittade med coronaviruset, enligt Världshälsoorganisationens (WHO) beräkningar.

Den första månaden av detta utbrott rapporterades färre än 10 000 fall (av smittade) till WHO. Den senaste månaden har nästan fyra miljoner fall rapporterats, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus på onsdagens presskonferens.

Vi förväntar oss att nå totalt tio miljoner nästa vecka, fortsätter han.

Tedros Adhanom Ghebreyesus förklarade att han nämnde siffran som en påminnelse om att samtidigt som jakten på vaccin och läkemedel pågår, så är ansvaret stort att hejda smittade med de medel som står till buds i dag.

Under presskonferensen varnades också för den fortsatta utvecklingen på den amerikanska kontinenten.

Tyvärr har inte pandemin nått kulmen än i flera länder på den amerikanska kontinenten, och det är troligt att vi kan förvänta oss en fortsatt ökning under de kommande veckorna, säger Michael Ryan och konstaterade att det kommer att krävas mycket tuffa åtgärder från ländernas regeringar för att trycka smittan tillbaka.

Enligt amerikanska Johns Hopkins University, som sammanställer officiell statistik över pandemin, hade på onsdagskvällen nästan 480 000 människor avlidit i sviterna av covid-19.

About Sten

Check Also

Nya helikopterräddningar vid USA-bränder

USATT-Reuters-AFP Torra vindar fortsatte att försvåra släckningsarbetet av de stora terrängbränderna i Kalifornien på tisdagen. …