Home / Nyheter / Sport / Ymer redo för Davis cup-utmaning på hög höjd
Mikael Ymer i Kungliga Tennishallen i Stockholm förra året.

Ymer redo för Davis cup-utmaning på hög höjd

TennisTT

Mikael Ymer tog sin första seniortitel för bara några veckor sedan. Nu ska talangen hjälpa Sverige till Davis cup när landet ställs mot Colombia i helgens kvalspel. Och Ymer ser fram emot utmaningen.

Det vore definitivt något av det största jag har gjort i min karriär hittills, säger han.

Colombias huvudstad Bogotá ligger 2 600 meter över havet. I en vecka har det svenska Davis cup-laget laddat upp i staden inför helgens landskamp mot Colombia. För att Sverige ska bli klara för finalspelet, som spelas i Madrid senare i år, krävs seger.

Den höga höjden innebär tuffare förutsättningar. Men Mikael Ymer menar att det svenska laget har haft en bra vecka full av förberedelser och anpassning till klimatet.

Det är lite svårt att spela och man kan kanske inte förvänta sig felfri tennis. Men vi kom hit i tid och har förberett oss bra, säger han.

4 300 åskådare i Bogotá

Men det är inte bara altituden som kan innebära prövningar för det svenska laget. Tennisarenan i Bogotá tar in drygt 4 300 åskådare och lär vara fylld till brädden med fanatiska hemmafans. Ett potentiellt problem Mikael Ymer löser med en hemsnickrad taktik.

Om jag har förstått det rätt är deras publik ganska vild. Men jag brukar tänka att de hejar på mig i stället. Det funkar faktiskt, säger han och skrattar.

Utöver Mikael Ymers, och brodern Elias, singelmatcher på fredagskvällen ställs Robert Lindstedt och Markus Eriksson mot Juan Sebastián Cabal och Robert Farah – ett av världens skickligaste dubbelpar – på lördagen. Därefter avrundas kvalet med ytterligare två singelmatcher för bröderna Ymer.

Sex raka segrar

Sverige kommer från sex raka segrar under kaptenen Johan Hedsberg. Vinner man även i Bogotá är det dessutom lagets femte raka bortaseger. Ett starkt facit för ett land som på senare år knappast varit bortskämt med tennisframgångar i en av sportens mest anrika turneringar. Och för Mikael Ymer är det ingen tvekan om att helgens matcher smäller högt.

Det är alltid speciellt att spela för Sverige. Och kan jag hjälpa Sverige att ta sig till Davis cup vore det definitivt något av det största jag har gjort i min karriär. Jag har lagt mycket tid att tänka på den här helgen, säger han.

About Sten

Check Also

Bolsonaro: Vi ska alla den vägen vandra

BrasilienTT-EFE Brasilien har redovisat ett nytt dystert dygnsrekord för covid-19 – 1 262 döda på en …