Home / Samhälle / Påvlig vigsel på 11 000 meters höjd
Flygbolagsanställda Carlos Ciuffardi, till höger, och Paola Podest talar med journalister under en flygresa mellan Chiles huvudstad Santiago och den nordliga staden Iquique. Under resan vigs de båda av ingen mindre än påve Franciskus.

Påvlig vigsel på 11 000 meters höjd

ChileTT-AFP

De båda chilenarna Carlos Ciuffardi och Paula Podest har knutit hymens band i ett flygplan på 11 000 meters höjd. Som om inte det var nog var det självaste påve Franciskus som vigde paret. Påven är på besök i Chile och vigseln ägde rum under en två-timmars flygtur som tog honom från huvudstaden Santiago till den nordliga staden Iquique.

Paret, 41-årige Ciuffardi och 39-åriga Podest, är båda anställda av flybolaget som flyger det påvliga planet. De båda är dessutom gifta sedan tidigare och har två barn tillsammans. Men äktenskapet från 2010 ingicks i en borgerlig ceremoni och inte i en katolsk. Enligt Vatikanen hade paret inte någon möjlighet att vid den tiden genomgå en religiös ceremoni, eftersom den kyrka de då valt ut förstörts i samband med en jordbävning.

En mängd journalister som följer påven på resan fick beskåda flygceremonin. Efteråt visade de lyckliga tu upp ett vigselcertifikat, med den påvliga signaturen Franciskus.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …