Burnley och Chelseas spelare samlas för en tyst minut inför avspark.

Källor: Ägaren ombord på kraschad helikopter

FotbollTT

Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha var ombord på sin helikopter när den kraschade, enligt hittills obekräftade uppgifter i brittiska medier.

Inför söndagens Premier League-matcher samlas lagen i en tyst minut.

En källa uppger för nyhetsbyrån Reuters att fotbollsklubbens ägare var en av fem personer som befann sig ombord på helikoptern. De övriga ska ha varit hans dotter, två piloter och en person vars identitet inte är känd.

Sky News har samma uppgifter, med hänvisning till källor. Även BBC rapporterar att Vichai Srivaddhanaprabha var ombord, med hänvisning till en källa nära familjen.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen.

Utanför arenan har hundratals supportrar, inte bara till Leicester City, lämnat mängder av blommor och halsdukar.

Vid förmiddagsmatchen mellan Burnley och Chelsea samlades spelarna för en tyst minut vid mittcirkeln. I samtliga tre lördagsmatcher kommer spelarna bära svarta armbindlar.

”Försökte rädda piloten”

Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn. Två poliser försökte att rädda de drabbade, men tvingades från den kraftiga branden.

”Jag såg helikoptern spinna”, skriver vittnet Leo Bruka till TT.

Han hade varit och handlat och inte sett själva fotbollsmatchen. Han berättar att en polisbil med två poliser befann sig i närheten av olycksplatsen, en parkeringsplats.

”En av dem sprang rakt mot helikoptern och han hade någonting i sin hand. Jag tror att han försökte att rädda piloten, eller vem som nu befann sig därinne”, skriver Leo Bruka.

Den andre polisen tog en brandsläckare för att försöka dämpa lågorna, men i stället exploderade vraket, och polismännen tvingades backa.

”Sedan exploderade det igen, det var en stor brand”, uppger Bruka och fortsätter:

”Jag kunde känna hettan”.

På en mobilfilm som Bruka publicerat syns en kraftig brand på en parkeringsplats, innan en polis vid platsen ber honom stänga av mobiltelefonen och säga ”det finns människor i den”, syftandes på helikoptern.

Arenan evakuerad

Miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha brukar gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, rapporterar BBC.

Ambulanser var där på två minuter från det första samtalet, skriver East Midlands ambulansservice på Twitter. Enligt brittiska medier tog det uppemot 20 minuter att släcka elden.

Arenan fick samtidigt evakueras på den skara som var kvar.

Olyckan inträffade efter en match mellan Leicester City och West Ham, som slutade 1–1. West Hams vd Karren Brady bekräftar på Twitter att alla från laget lämnat arenan oskadda.

Leicesters damlag skulle spela seriematch på King Power Stadium på söndagen, men den har skjutits fram med anledning av olyckan.

About Sten

Check Also

Grekiskt flyktingläger i lågor

GreklandTT-AFP Greklands största flyktingläger Moria, på Lesbos, har delvis evakuerats till följd av en större …