IOK:s ordförande Thomas Bach flankeras av Sydkoreas idrottsminister Do Jong-Hwan och Kim Il Guk, ordförande i Nordkoreas olympiska kommitté vid mötet i Lausanne.

Kan bli koreanskt samarbete i Tokyo-OS

OlympisktTT

Nordkorea och Sydkorea planerar för en gemensam ansökan om sommar-OS 2032, vilket Internationella olympiska kommittén (IOK) välkomnar.

Men redan till spelen i Tokyo 2020 finns intresse från grannländerna på att gå in tillsammans vid invigningen och även ha gemensamma lag i någon eller några idrotter. De har redan begärt att få ställa upp i med gemensamma lag i OS-kval i damernas basket, damernas landhockey, mixed i judo och några roddklasser både på dam- och herrsidan.

Detta berättade IOK:s ordförande Thomas Bach i samband med mötet med Nordkoreas och Sydkoreas olympiska kommittéer i Lausanne.

I vinter-OS i Pyeongchang för ett år sedan ländernas trupper in tillsammans vid invigningen. Länderna hade också ett gemensamt lag i damernas ishockeyturnering.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …