Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Kyrkan öppnad efter masskjutningen
Vita stolar med rosor placerades ut för minnesgudstjänsten i baptistkyrkan i Sutherland Springs i Texas.

Kyrkan öppnad efter masskjutningen

USATT-AP

Baptistkyrkan i den lilla amerikanska staden Sutherland Springs har hållit gudstjänst för första gången sedan den värsta masskjutningen i Texas historia.

Flera hundra personer samlades för en känslosam utomhusgudstjänst i staden, en vecka efter masskjutningen.

Gudstjänsten hölls utomhus och efter den bjöds alla in i kyrkan där dådet inträffade. Trasiga fönster och takplattor har ersatts och kulhål har fyllts igen i byggnaden. Delar av inredningen har tagits bort och väggar, golv och predikstol har målats vita.

26 vita stolar hade placerats ut där de dödade personerna satt när de sköts. På 25 av dem fanns en röd ros. På den 26:e stolen fanns en rosa ros för det ofödda fostret som räknas som ett av dödsoffren.

Namn eller smeknamn på de döda hade skrivits på stolarna.

Hellre än att välja mörkret som den unge mannen gjorde den dagen, väljer vi livet, sade pastor Frank Pomeroy, som själv förlorade sin 14-åriga dotter i dådet.

En del av dem som var med vid skjutningen har sagt att de aldrig ville gå in i lokalen mer, men den tidigare pastorn Mark Collins säger att andra medlemmar, eller människor som har förlorat närstående, har ett behov av att se kyrkan.

Kyrkan anordnade minnesgudstjänsten för att hedra offren utan att fokusera på själva skjutningen.

Enligt Collins är det kyrkans medlemmar som kommer att besluta om byggnaden ska rivas. Det finns planer att i stället bygga en ny kyrka i närheten.

About Sten

Check Also

Merkel fördömer George Floyds död

USATT-AFP-Reuters Tysklands förbundskansler Angela Merkel sällar sig till de världsledare som fördömer omständigheterna kring hur …