Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Flera allvarligt skadade i explosion i Paris
Explosionen rapporteras ha inträffat i bageriet Hubert vid Rue de Trévise i Paris nionde arrondissement.

Flera allvarligt skadade i explosion i Paris

FrankrikeTT

Två personer rapporteras ha livshotande skador efter en kraftig explosion i ett shoppingkvarter i centrala Paris. Det tros röra sig om en olycka, orsakad av en gasläcka.

Explosionen ägde rum i ett bageri vid gatan rue de Trévise i den franska huvudstadens nionde arrondissement. På bilder från platsen syns hur hela byggnadens bottenvåning är urblåst och hur bråte och skadade fordon ligger utspridda på gatan utanför.

Det var en hög explosion som hördes ända hit. Vi kände hur byggnaden skakade till, säger en anställd vid hotellet Holiday Inn Paris Opera, tre kvarter från bageriet, över telefon till TT.

Hundratals brandmän

Explosionen inträffade efter en eldsvåda i byggnaden, skriver Parispolisen på Twitter , och enligt uppgifter till flera medier misstänker man att den orsakats av en gasläcka.

Totalt har minst 20 personer skadats, rapporterar tv-kanalen LCI på sin nyhetssajt med hänvisning till polisen. Av dem uppges två personer vara kritiskt skadade och ytterligare sju personer allvarligt skadade.

Omkring 200 brandmän har arbetat med att släcka branden i huset och evakuera boende ovanför bageriet, medan sjukvårdspersonal vårdat skadade vid platsen.

Situationen är nu under kontroll, säger inrikesminister Christophe Castaner, som anlänt till platsen, enligt Reuters.

”Glas överallt”

Ett ögonvittne som nyhetsbyrån talat med beskriver hur en omfattande eldsvåda fortsatte att härja i byggnaden efter explosionen:

Det låg krossat glas överallt, butiksfasader var urblåsta och rutor krossade upp till tredje och fjärde våningen, säger 38-åriga David Bangura.

Bageriet ligger i ett turisttätt shoppingområde i närheten av tunnelbanestationen Grands Boulevards. Enligt de öppettider bageriet angett på Google är det stängt under helgen.

Parispolisen var sedan tidigare i högt beredskapsläge med anledning av att rörelsen gula västarna i dag planerat protester för nionde helgen i rad.

Polisen befarar att det kan inträffa fler explosioner och har därför evakuerat kvarteret och uppmanar allmänheten att hålla sig utanför avspärrningarna.

About Sten

Check Also

Fyra åtalas efter stort narkotikafynd i Borås

BrottTT Amfetaminfabriken avslöjades av en slump. Två personer anställda av Borås stad gjorde i oktober …