Människor samlas inför konserten "Venezuela live aid".

Bandkamp stundar vid Venezuelas gräns

MusikTT-AFP

Tusentals människor har samlats för att se miljardären Richard Bransons välgörenhetsgala ”Venezuela live aid”.

Vi måste bryta dödläget, få slut på den humanitära krisen, säger Branson.

Flera tusen personer har samlats i den colombianska gränsstaden Cúcuta för invigningen av den brittiske miljardären Richard Branson välgörenhetskonsert ”Venezuela live aid”, rapporterar AFP.

300 meter därifrån, på den andra sidan Simón Bolívar-bron, där den venezuelanska regeringen ska hålla sin egen konsert med titeln ”Rör inte Venezuela” – är det få i rörelse.

Maktkampen mellan Venezuelas president Nicolás Maduro och oppositionsledaren Juan Guaidó har de senaste dagarna kommit att handla om nödleveranser. Guaidó har begett sig till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp som Nicolás Maduro vägrar ta emot.

Det råder brist på både mat och mediciner i Venezuela. På order av president Nicolás Maduro har den stora gränsövergången Simón Bolívar barrikaderats och förnödenheter kan inte föras in i landet.

Richard Bransons mål är att samla in 100 miljoner dollar på 60 dagar och återöppna Venezuelas gräns.

Flera stora latinamerikanska artister ska uppträda. Däribland Carlos Vives, Juan Luis Guerra och Rico’s Luis Fonsi. Dessutom kommer Colombias president Ivan Duque, Chiles president Sebastian Pinera och de bådas kollega Mario Abdo från Paraguay att närvara.

Nicolás Maduro har tidigare i veckan utlovat att hans konsert ”Rör inte Venezuela” ska pågå i tre dagar. Men några ytterligare detaljer har inte framkommit.

About Sten

Check Also

Regeringen får ge Finland snabbt militärstöd

FörsvarTT Regeringen ska utan att fråga riksdagen kunna begära militärt stöd från Finland vid ett …