Home / Nyheter / Sport / Formstarkt HV71 imponerar
Christoffer Törngren gjorde 2–1 för sitt HV71 i 3–2-segern borta mot Mora.

Formstarkt HV71 imponerar

IshockeyTT

Ett formstarkt HV71 hakar på topplagen sedan de åkte till Mora och vann med 3–2.

Smålandslaget visade prov på imponerande styrka och effektivitet. Därför är det inte konstigt att laget nu vunnit fyra raka segrar i SHL och tagit hem sex av de senaste åtta SHL-matcherna.

HV71 har kommit i form i perfekt rätt tillfälle på säsongen.

Laget fick också en kalasstart. Det sa pang redan efter 2.42 när backen Kristofer Berglund sköt in 1–0 bakom en skymd Moramålvakt Janne Juvonen. Hans andra mål för säsongen.

Jag såg att (Christoffer) Törngren gjorde ett jädrans bra jobb framför deras mål. Därför sköt jag mot den bortre stolpen, sa Kristofer Berglund till C More.

Otäck tackling

Mora reste sig och skapade flera långa anfall i offensiv zon, men inte mycket mer. HV71 hade ett imponerande starkt försvarsspel och i samband med lagets få anfall i första perioden blev det farligt. Som Christoffer Törngrens skott i kryssribban strax före första pausvilan.

Den andra perioden fick en händelserik inledning. Efter knappt fem minuters spel fick Markus Lauridsen, i HV71, en otäck tackling i sargen av Niki Petti. Det såg illa ut, men han kom senare tillbaka i spel. Bara några sekunder senare kom Moras kvittering efter 5.04 där Matt Bailey styrde in ett skott från Adam Masuhr.

Ett mål som kom då HV71 hade ett bra flyt i matchen. Bara inom ett par minuter efter Moras mål hade exempelvis HV71 två frilägen genom Isac Brännström och Anton Bengtsson – som båda missade, innan Christoffer Törngren gjorde 2–1 till HV71. Då visade klockan 8.32.

Passivt

Det var ett mål där Moras spelare visade prov på häpnadsväckande passivitet. Målskytten Christoffer Törngren fick stå fri så länge och bara vänta på pucken innan han petade den i nät.

Då hade vi längre anfall och mer kontrollerat spel och inte så böljande som i första perioden, sa Christoffer Törngren till C More.

I sista perioden fick Mora flera kvitteringschanser. När 7.27 återstod av matchen kom den stora chansen. Mattias Bromé drogs ner i friläge av Didrik Strömberg i HV71. Mora fick straff som Spencer Abbot missade.

Dalalaget hade fler chanser, men i den perioden märktes det tydligt hur svårt Mora har att göra mål, något laget kämpat med länge.

För att vara ett etablerat SHL-lag krävs effektivitet. Det har HV71. I slutet av matchen avgjorde Andreas Thuresson matchen när han slog in 3–1 på en av lagets få chanser i sista perioden. Visserligen blev det nerv i slutet när Michael Haga reducerade till 3–2, men närmare än så kom aldrig Mora.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …